מינהל קהילתי רמת שלמה

תושבים
0
עולים
0
משפחות צעירות
% 0
תלמידים
0
מתגוררים בדירה בבעלותם
% 0

בחירות למינהלים הקהילתיים - איך זה עובד?

בראש כל מינהל קהילתי עומדת הנהלה שמובילה את הארגון, מגבשת את החזון השכונתי, עוזרת ליישמו ואחראית לערב את התושבים בתהליכי קבלת ההחלטות.

ההנהלה מורכבת מ- 15 חברים, מתוכם:

תשעת נבחרי הציבור – תושבי השכונה, שתפקידם חיוני ביותר בהובלת המינהל , נבחרים על ידי תושבי השכונה בתהליך בחירות פורמלי/קהילתי.

הבחירות הקרובות ייערכו ב-05.04.2022 ד' בניסן ה'תשפ"ב. זוהי ההזדמנות הטובה ביותר עבור תושבי העיר לגלות מעורבות ישירה בקהילה ולעזור להחליט איך ייראו החיים בשכונה בשנים הקרובות.

צוות מקצועי באגף חברה, עיריית ירושלים, מרכז את מהלך הבחירות הרחב שמתנהל בכל המינהלים הקהילתיים בעיר, כאשר הובלת תהליך הבחירות בכל שכונה נעשית על ידי ועדה מקומית בלתי תלויה.

כל מינהל קהילתי יחולק לאזורי בחירה (עד תשעה אזורים), בהתאם להחלטת הועדה המקומית. 

כל תושב יוכל להתמודד רק באזור הבחירה בו הוא גר.

המינהל הקהילתי רמת שלמה נחשב כאזור חלוקה אחד עם 9 נציגים.

לרשימת רחובות המינהל לחצו כאן.

לנוחיותכם מפת המינהל 

קלפיות

בית הכנסת לב אליהו

הרב אליהו לופיאן 27

08:00-22:00

נגיש

בית הכנסת ערוך לנר

דרוק פינת אלמושנינו

08:00-22:00

נגיש

בית הכנסת שיח אליעזר

הרב בצלאל זולטי 24

08:00-22:00

נגיש

בית כנסת משכנות יעקב

סדיגורה 25

08:00-22:00

נגיש

בית הכנסת שערי דוד

רחוב כהנמן פינת אגרות משה

08:00-22:00

נגיש

גינה עירונית רחוב טולדנו

הרב רפאל ברוך טולדנו 22

08:00-22:00

נגיש

גינת משחקים

מאיר חדש 1

08:00-22:00

נגיש

מינהל קהילתי רמת שלמה

קהילות יעקב 10

08:00-22:00

נגיש

על המינהל

המנהל הקהילתי רמת שלמה הוא הארגון הקהילתי המוביל בשכונת רמת שלמה למתן שירותי חינוך, חברה ורווחה, תרבות ופנאי לכלל התושבים בשותפות עם גורמי הממסד השכונתיים העירוניים והלאומיים.

המנהל הקהילתי חותר לעיצוב וקידום הקהילה כחברה אחראית ומעורבת ציבורית המשלבת מבוגרים וצעירים, ותיקים ועולים, תוך מימוש הפוטנציאל הטמון בתושבים לעשייה, מנהיגות ולקיחת אחריות קהילתית.

פורסמו רשימות המועמדים!

באפשרותכם לצפות ברשימת המועמדים למנהל קהילתי זה בלחיצה על הכפתור
או על ידי גלילה לתחתית הדף. לחצו על מועמד/ת כדי לקבלת מידע נוסף לגביהם/ן

הישגים משמעותיים מעבודה משותפת של התושבים והמינהל

המינהל הקהילתי הוביל בשנים הראשונות של השכונה את תנופת הבנייה השכונתית, בשים דגש על המבנים הציבוריים והקהילתיים, תוך מתן מענה מיטבי לכלל התושבים. כיום, כשהשכונה שוב גדלה בסדר גודל משמעותי ולמעשה כמעט מכפילה את עצמה, ניצב שוב המינהל בחזית העשייה האורבנית מול כלל הגורמים בכל הקשור לנושאי תכנון, בנייה, תחבורה ונגישות, בשים דגש על תעדוף השטחים והמבנים הציבוריים לתושבים בשכונה החדשה ותוך מעורבות בהתנגדויות של התושבים והשמירה על האינטרסים שלהם. המינהל השכיל לתת ייצוג שווה לכלל הקהילות בשכונה תוך שיתוף הרבנים והתושבים, כך שכל קהילה מיוצגת בהנהלת המינהל ומשמיעה את קולה. מערך מתנדבים גדול המספק מענה רחב לבעיות ומצוקות של התושבים בשגרה ובחרום. פעל בצורה ראויה לציון בתקופת הקורונה כאשר רמת התחלואה הייתה גבוהה בשכונה והצרכים של התושבים היו עצומים.

ועדות הבחירות

על הליך הבחירות במינהלים הקהילתיים מפקחות וועדות המורכבות מנציגי ציבור, עירייה והחברה למתנ"סים. תפקידן לקבל החלטות בנושאים שונים במהלך הבחירות ולהוות ועדות ערר במקרים של אי הסכמה מצד התושבים. לכל מינהל קהילתי קיימת ועדה מקומית המפקחת על הבחירות בו, לצד ועדת הבחירות המרכזית האחראית לכלל הליך הבחירות בעיר.

ועדות הבחירות
המקומיות
ועדת הבחירות
המרכזית

המועמדים